Team Sky-toptalent etaleert opnieuw zijn klasse en slaat dubbelslag in de Ronde van Californië -Sterke De Plus op Gibraltar Road
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Egan Bernal wint de tweede rit in de Ronde van Californië en is de nieuwe leider

Team Sky-toptalent etaleert opnieuw zijn klasse en slaat dubbelslag in de Ronde van Californië -Sterke De Plus op Gibraltar Road
Foto: © photonews

De tweede rit in de Ronde van Californië is gewonnen door Egan Bernal. Het 21-jarige toptalent van Team Sky liet op de slotklim (Gibraltar Road) iedereen achter zich en kwam solo over de meet.

Bernal heeft dus opnieuw toegeslagen. De Colombiaan werd nog niet zo lang geleden tweede in de Ronde van Romandië, waar hij ook de klimtijdrit had gewonnen. Maar ook in Californië verloopt het momenteel goed voor de 21-jarige Bernal. Op de slotklim van 12 kilometer liet hij iedereen achter zich. 

Rafal Majka (BORA-hansgrohe) kwam 21" later als tweede over de meet, Adam Yates (Mitchelton-Scott) vervolledigde het podium. Dankzij zijn zege is Bernal ook de nieuwe leider in de Amerikaanse rittenkoers. 

Sterke De Plus

Onze landgenoot Laurens De Plus (Quick-Step Floors) deed het zeker niet onaardig. Op 5 kilometer van de streep reed hij nog samen met Majka en Van Garderen naar boven. En dat in zijn eerste rittenkoers van 2018! Een plek in de top 10 zat er echter niet in voor de Oost-Vlaming. De Plus werd 11e. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties