Cavendish gaat voormalig ploegmaat missen: "Ik heb oprecht moeten huilen, we zijn als broers"
Redactie
| 0 reacties

Mark Cavendish reageert emotioneel op het afscheid van Bernhard Eisel

Cavendish gaat voormalig ploegmaat missen: "Ik heb oprecht moeten huilen, we zijn als broers"
Foto: © photonews

Tot enkele jaren geleden reden ze nog samen bij Dimension Data. Vanaf heden zal Mark Cavendish het bestaan als profrenner moeten trotseren zonder Bernhard Eisel. Die besloot zijn fiets aan de haak te hangen. Cavendish reageert emotioneel op het afscheid als wielrenner van zijn goede vriend.

Zijn overwinning in Gent-Wevelgem in 2010 was één van de grootste zeges van Eisel in de loop van zijn wielerloopbaan. Ook knapte de Oostenrijker heel wat werk op voor Mark Cavendish. De twee hebben ook nu nog altijd een goede band.

Nadat Eisel op Twitter zijn afscheid aankondigde, moest Cavendish een traan wegpinken. "Ik heb oprecht moeten huilen toen ik dit las", bekent Cavendish. "We zijn closer dan ploegmaats, closer dan vrienden, we zijn als broers."

Cavendish richtte zich ook nog eens persoonlijk tot zijn ex-ploegmaat. "Ik kon nooit een argument van je winnen, maar ik had ook nooit evenveel zeges kunnen behalen zonder jou. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor mij, het peloton en het wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties