🎥 Egan Bernal heeft de Tour al tot in het detail bestudeerd en zet daar zwaar op in

🎥 Egan Bernal heeft de Tour al tot in het detail bestudeerd en zet daar zwaar op in
Foto: © photonews

Sinds het winnen van de Tour in 2019 is het belangrijkste moment voor Egan Bernal misschien wel de voorstelling van het parcours voor de volgende editie geweest. Het mag duidelijk zijn dat de Colombiaan toen goed heeft opgelet. In 2020 gaat al zijn aandacht naar de Ronde van Frankrijk.

"Misschien ga ik de volgende jaren wel voor de Giro", zegt Bernal in een filmpje van zijn ploeg. "Dit jaar ligt de focus weer op de Tour." Eén zaak is hem alvast opgevallen. "Ik vind het vreemd dat er geen ploegentijdrit in zit. Dat zal de eerste keer zijn voor mij."

Voor de titelverdediger is het misschien geen nadeel. "We krijgen veel zware beklimmingen voorgeschoteld, maar wel klimmen die niet al te lang zijn en waarbij er niet te veel hoogtemeters overwonnen moeten worden, in vergelijking met vorig jaar. Het lijkt wel een Tour voor klimmers. Het zal speciaal worden om het rugnummer één te dragen." 

En wat dan met de Olympische Spelen, is dat ook geen doel? "Iedereen wil daarnaartoe. Ik wil het goed doen voor Colombia, maar wil niet aan twee koersen tegelijk denken en focus enkel op de Tour. Als ik in goede conditie de Tour beëindig, zal ik er op de Olympische Spelen ook wel staan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties