Procontinentale ploeg bant hartslag-en wattagemeters: "Renners laten zich er te veel door beïnvloeden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Geen hartslag-en wattagemeters meer bij Vini Zabu tijdens wielerwedstrijden

Procontinentale ploeg bant hartslag-en wattagemeters: "Renners laten zich er te veel door beïnvloeden"
Foto: © photonews

Iedereen die zich ietwat fanatiek bezig is met fietsen, houdt tegenwoordig de data van de wattagemeters goed in het oog. In het profwielrennen is dat al helemaal het geval. De procontinentale ploeg Vini Zabu wil daar nu komaf mee maken.

Luca Scinto reed tijdens zijn actieve wielercarrière nog drie jaar bij Mapei en werkte nadien voor ploegen als Neri Sottoli en Varnese Vini. Nu is de Italiaan teammanager bij Vini Zabu. Hij is één van diegenen die beslist heeft dat de ploeg in de toekomst niet langer met hartslag-en wattagemeters werkt.

"De renners zijn geobsedeerd door wattages. Ze laten zich er te veel door beïnvloeden", stelt Scinto bij La Gazzetta dello Sport. Hij somt een aantal voorbeelden op. "Renners zeiden dat ze een slechte dag hadden omdat ze niet meer dan 300 watt konden trappen. Anderen zeiden dat ze moe waren omdat ze hun hartslag niet de hoogte in konden jagen."

ENKEL GOED OP TRAINING

Door deze hulpmiddelen weg te laten, rekent de ploeg meer op het instinct van zijn renners tijdens de wedstrijden. "Op training is het goed om een wattagemeter te gebruiken. Maar niet in koers. Ik wil dat mijn renners weer vrijer koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties