Nairo Quintana kondigt eerste belangrijke doel in 2020 aan: "Een dubbele motivatie"
Redactie
| 0 reacties

Quintana wil in eigen streek kampioen van Colombia worden

Nairo Quintana kondigt eerste belangrijke doel in 2020 aan: "Een dubbele motivatie"
Foto: © photonews

Nairo Quintana zoekt vanaf dit seizoen het wielergeluk bij het Franse Arkéa-Samsic. Al hoopt hij wel dat er snel enkele aanpassingen zullen gebeuren aan de trui die voor hem bestemd is. Quintana wil immers graag kampioen van Colombia worden.

Het nationaal kampioenschap staat daar zondag al op het programma. "Ik ben erg blij om het seizoen in Colombia te beginnen", zegt Quintana op de site van Arkéa-Samsic. "Bovendien spelen de kampioenschappen zich af in mijn stad. Rijden in Boyacá, dat zorgt voor een extra motivatie."

Quintana kan het zich dus niet permitteren om een anonieme koers te rijden. "Ik ga er alles aan doen om een goed figuur te slaan en om te proberen te winnen. Ik heb een dubbele motivatie: rijden in eigen streek en die mooie trui veroveren."

MOEILIJK PARCOURS

Komt hij daarvoor dan in aanmerking als klimmerstype? "Het is een moeilijk parcours. Het loopt anderhalve kilometer bergop. Dat is niet heel erg lang, maar bergop kost elke inspanning energie. Het zal er de hele dag snel aan toegaan, er zal geen tijd zijn om te recupereren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties