Bernal op zijn hoede voor weelde... in eigen team: "Misschien worden de dingen op de weg ingewikkeld"
Redactie
| 0 reacties
Bernal op zijn hoede voor weelde... in eigen team: "Misschien worden de dingen op de weg ingewikkeld"
Foto: © photonews

Ondanks de concurrentie van een ploeg als Jumbo-Visma hebben ze bij Ineos alles in handen om weer zwaar uit te pakken in de grote ronden. Onder andere met Tourwinnaar Egan Bernal. Die beseft de gevaren van te veel toppers in hetzelfde team.

Bernal, Froome, Thomas en nu ook Carapaz. Is het allemaal niet van het goede teveel? Gaat dat niet voor problemen zorgen? "Het is ingewikkeld", erkent Bernal in een gesprek met El Pais. "Ik kan hier zitten en zeggen: 'Neen, er zal geen probleem zijn, alles zal rustig zijn, blablabla.' Misschien worden de dingen op de weg ingewikkeld."

De man die vorig jaar le maillot jaune veroverde, durft dus wel vraagtekens te plaatsen. Al gelooft hij in zijn binnenste wel dat het goed komt. "Het heeft geen zin om mijn hoofd erover te breken. Zodra er een berg aankomt, is het relatief eenvoudig om de communicatie te vinden met Thomas of Froomey, ik meen dat echt. Als iemand sterker is dan de ander, zullen we dat wel zien."

BRAILSFORD ZEGT HETZELFDE AAN ALLE KOPMANNEN

Maar Bernal begint in de zomer wel als kopman aan de Tour of niet? "Ik weet het antwoord niet. Dave Brailsford is heel intelligent in die dingen. Hij geeft me het gevoel dat ik alle steun van het team zal hebben. Dat is voor mij het belangrijkste. Hij zal me zijn woord geven. Tegen Thomas en Froome zal hij ook wel hetzelfde vertellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties