Ondertussen is het in Chili gewoon koers: Oscar Sevilla kaapt op zijn 43ste nog tweede plaats weg
Ondertussen is het in Chili gewoon koers: Oscar Sevilla kaapt op zijn 43ste nog tweede plaats weg
Foto: © photonews

Men zou denken dat er nu nergens ter wereld nog gekoerst wordt, maar dat is de waarheid geweld aan doen. In Chili ging de Gran Premio de la Patagonia gewoon door. Oscar Sevilla deed er zowaar mee voor de prijzen. De winst ging naar Jose Tito Hernandez.

De Gran Premio de la Patagonia is een 1.2-wedstrijd van en naar Puerto Montt. Er zit dus wel wat klimwerk in deze wielerwedstrijd van 138,6 kilometer. Weinig verrassend waren het vooral zuiderse renners die er de dienst uitmaakten: Chilenen, Colombianen, Argentijnen... en een Spanjaard.

Want Oscar Sevilla is de koers ook nog altijd niet beu. Op zijn 43ste is de man die ooit tweede werd in de Vuelta actief bij het Spaanse Medellin. Op koersen van dit niveau staat Sevilla ook nog altijd zijn mannetje, want hij werd tweede in Chili.

HERNANDEZ SOLEERT NAAR ZEGE

Jose Tito Hernandez, een ploegmaat van hem overigens, bereikte 28 seconden voor Sevilla de aankomst. De Chileen Pablo Alarcon van Canel's Pro Cycling maakte het podium compleet en eindigde op 1 minuut en 3 seconden van de winnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties