Alejandro Valverde is na nipte strijd laatste virtuele ritwinnaar in Catalonië
Redactie
| 0 reacties

Valverde boekt tweede ritzege in virtuele Ronde van Catalonië

Alejandro Valverde is na nipte strijd laatste virtuele ritwinnaar in Catalonië
Foto: © photonews

Gezien de huidige situatie is het virtuele koersen wel eens het dichtste wat de komende maanden bij wielrennen gaat komen. Dat kan door ritten via Zwift te organiseren, maar in de Ronde van Catalonië doen ze het op een andere manier.

Daar leggen ze de volgers op Twitter elke dag een aantal keuzes voor. De renner die het meeste stemmen achter zijn naam krijgt, wint dan de rit. Zo was er al een etappezege weggelegd voor Thomas De Gendt en Remco Evenepoel.

In de laatste rit van en naar Barcelona stonden er een klim van derde categorie en één van tweede op het programma. Er kon als ritwinnaar gekozen worden tussen Valverde, Angel Maria Lopez en Egan Bernal. Of iemand anders, waarbij er dan wel vermeld moest worden wie in de reacties.

Lopez haalde slechts 12 procent van de stemmen. Bernal deed niet veel beter met 20 procent. Er opteerden 31,5 procent van de kiezers voor een andere renner dan de organisatie vooropstelde. Het had zo dus nog een verrassende winnaar kunnen worden, maar 36,6 procent koos voor Valverde. Voor de Spanjaard zijn tweede ritzege in de virtuele Ronde van Catalonië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties