🎥 21-jarig talent van Deceuninck-Quick.Step ziet zichzelf vooral als allrounder
Redactie
| 1 reacties

João Almeida bekijkt zichzelf als een allrounder

🎥 21-jarig talent van Deceuninck-Quick.Step ziet zichzelf vooral als allrounder
Foto: © photonews

De periode zonder koers kan ook gebruikt worden om wat meer te weten te komen over de jonge talenten die er zijn in het profpeloton. Zo rijdt er bij Deceuninck-Quick.Step ene João Almeida rond. De 21-jarige Portugees heeft alles om het te maken.

Het moet voor hem eigenlijk nog allemaal beginnen, maar in de Ronde van de Algarve maakte Almeida toch al indruk door nuttig werk te leveren voor Remco Evenepoel en zelf in de top tien te eindigen. Goed bergop rijden kan hij dus al, maar door zijn tijdritcapaciteiten wil hij niet uitsluiten dat hij ook scoort op ander terrein.

In een filmpje van zestig seconden laat Deceuninck-Quick.Step de jonge renner aan het woord. Onder andere beschrijft hij welk type renner hij is. "Voorlopig zou ik zeggen dat ik een allrounder ben. Ik ben mezelf nog aan het ontdekken. Misschien ben ik eerder een klimmer."

Over wat het beste is aan het profbestaan hoeft Almeida niet lang na te denken. "De wereld ontdekken terwijl je met de fiets kan rijden. Het is heerlijk om dit de hele tijd te kunnen doen." Welke job zou hij uitoefenen als hij het niet geschopt had tot profwielrenner? "Dat weet ik niet. Ik kan me niet inbeelden dat ik geen wielrenner zou zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties