Merckx springt in de bres voor verongelijkte Giro-organisatie: "Dat is wielertraditie"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Merckx springt in de bres voor verongelijkte Giro-organisatie: "Dat is wielertraditie"
Foto: © photonews

De organisatie van de Ronde van Italië is niet opgezet met de nieuwe data van de Tour de France. Ze voelen zich genegeerd door de Internationale Wielerunie (UCI).

De UCI maakte enkele nieuwe wedstrijddata, waaronder die van de Tour de France, bekend en liet ruimte voor andere (ritten)koersen later op het jaar. De Tour kreeg met andere woorden duidelijkheid over de editie van dit jaar en de Giro niet. Dat vindt koersorganisator RCS Sport maar niets.

"We moeten ons evenement verdedigen. Ik heb de voorbije weken niets anders gehoord dan de Giro die moet aanpassen. In Frankrijk werd zelfs geopperd om onze koers met een weekend te reduceren om plaats te maken", liet RCS directeur Mauro Vegni optekenen bij .

Vegni werd in diezelfde krant bijgetreden door vijfvoudig Giro-winnaar Eddy Merckx. "Het zal niet lukken om alle wedstrijden in die tijdspanne van drie maanden te steken. Ik vind dat een Giro drie weken moet duren en 21 etappes moet tellen. Dat is wielertraditie", steunde hij de Ronde van Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties