Van Avermaet lonkt niet naar andere ploegen en is toegewijd aan CCC: "Gaan geen percentages meegeven aan pers"

Van Avermaet lonkt niet naar andere ploegen en is toegewijd aan CCC: "Gaan geen percentages meegeven aan pers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet, toonbeeld van loyaliteit. Het typeert hem dat hij ook in deze situatie alleen maar denkt aan zijn huidige ploeg. Anderen zouden misschien al op zoek gaan naar een andere ploeg, maar zo steekt Van Avermaet niet in mekaar.

In VTM Nieuws heeft Van Avermaet het over de financiële toestand bij CCC. "We worden goed op de hoogte gehouden en hopelijk komt er een oplossing. Volgende week gaan de winkels in Polen weer open, dat helpt onze sponsor misschien om onze ploeg te blijven steunen."

Het doel is om dit seizoen te overleven 

Er was sprake van dat de renners 80% van hun loon zouden moeten inleveren, maar dat vonden er een aantal toch iets te veel. Daarom kwamen ze met een tegenvoorstel. "We zijn ermee bezig, maar we gaan geen percentages meegeven aan de pers. Het doel is om dit seizoen te overleven. En dan volgend seizoen. We weten dat het niet zeker is, maar we zijn allemaal redelijk positief."

Er is nog geen contact geweest tussen Greg Van Avermaet en andere ploegen. "We zijn niet het enige team met problemen. Mijn focus ligt bij mijn team, bij het overleven. Dat is het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties