Ex-veldrijdster 75 jaar na Bevrijding: "Grootvader gevangen genomen in België, zag dingen die ik mij niet kan inbeelden"
Redactie
| 0 reacties

Wyman herdenkt 75 jaar Bevrijding met bericht over grootvader die oorlog meemaakte

Ex-veldrijdster 75 jaar na Bevrijding: "Grootvader gevangen genomen in België, zag dingen die ik mij niet kan inbeelden"
Foto: © photonews

Vandaag herdenken we de Bevrijding van de Duitse bezettingen, oftewel het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wie er ook even bij stilstaat, is Helen Wyman. De Britse ex-veldrijdster denkt aan hoe het voor haar familie was om die oorlog mee te maken.

Wyman rakelt op Twittter het verhaal van haar grootvader op. "Mijn grootvader werd in België gevangen genomen en werd een gevangene in verschillende oorlogskampen in Polen. Als een dokter in het leger zag hij dingen die ik me niet kan inbeelden."

De 39-jarige Wyman, die overigens uitstekend Nederlands spreekt en schrijft, herinnert zich nog zijn levensleuze. "Hij zei altijd: 'Als je niets goeds te zeggen hebt, zeg dan helemaal niets.' Hij leefde volgens dat motto. Vandaag vieren we de vrede. Daar ben ik wel voor. I'm down with that."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties