Teammanager richt zich tot journalisten: "Nee, onze ploeg zal het wielrennen niet verlaten!"
Jelle Heyman
| 0 reacties

EF Pro Cycling zal volgend seizoen nog in het peloton te zien zijn

Teammanager richt zich tot journalisten: "Nee, onze ploeg zal het wielrennen niet verlaten!"
Foto: © photonews

Bij veel wielerteams is het nog onduidelijk of de ploeg volgend jaar nog zal bestaan. CCC lijkt ermee op te houden en de geruchten deden de ronde dat ook Education First zou stoppen met sponsoren. Maar teammanager Jonathan Vaughters ontkent die geruchten met klem.

Education First biedt taalcursussen en reizen aan, vooral aan jongeren. Ook zij zijn zwaar getroffen door de coronavirus. Het bedrijft moest al veel werknemers ontslaan. 

Ook de wielerploeg zat in nauwe schoentjes. Midden april onderhandelde EF met de renners en medewerkers over een salarisvermindering. Die besprekingen verliepen individueel en niet collectief. "We hebben hun handtekening en bereidheid nodig om dit te laten werken", zei Vaughters toen. Maar een nieuwe hoofdsponsor is volgens hem niet nodig.

Lieve journalisten...

Op Twiter richt Vaughters zich tot de mensen die zeggen dat EF Education First zou stoppen als sponsor. "Lieve journalisten", opent hij. "Misschien moeten jullie eerst met mensen praten die dichtbij de ploeg staan voor jullie bullshit publiceren. Gaat Education First het wielrennen verlaten? Nee. Zijn we geïnteresseerd in extra sponsors om uit deze ellende te komen? Ja", luidde een tweet.

Bij  EF Education First rijden twee Belgen: Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire (zie foto).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties