Nederlandse kampioene nu dan toch weg bij Parkhotel Valkenburg na eerder geschil
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lorena Wiebes en Parkhotel Valkenburg gaan uit mekaar

Nederlandse kampioene nu dan toch weg bij Parkhotel Valkenburg na eerder geschil
Foto: © photonews

Parkhotel Valkenburg ziet één van de betere rensters uit de ploeg vertrekken. De breuk was al aangekondigd en is nu officieel. Op 1 juni is het contract tussen de wielerploeg en Lorena Wiebes immers verlopen. Dat dit niet verlengd ging worden, was al een tijdje duidelijk.

Wiebes wou afgelopen winter al eigenlijk de overstap maken naar een andere ploeg, waarop Parkhotel Valkenburg dan weer dreigde met een kort geding. Wiebes zou dan maandenlang ook niet voor een ander team kunnen koersen. Op de valreep bereikten beide partijen alsnog een akkoord.

Daardoor bleef de Nederlandse kampioene tot hiertoe aan boord, maar nu scheiden de wegen dus toch. "We zagen bij de junioren al dat ze de mogelijkheden had om uit te groeien tot één van de toprensters uit het vrouwenwielrennen. We zijn extreem trots dat onze omgeving de plek was waar dit kon gebeuren", aldus teammanager Esra Tromp.

De 21-jarige Wiebes veroverde overigens ook de gouden medaille op de Europese Spelen. Het is nog niet bekend voor welk team ze nu gaat rijden. "Als de klik er niet meer is, is het tijd om elk de eigen weg te gaan", besluit Tromp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties