Tweevoudig Tourwinnaar nog altijd fier dat hij reeks van 'onklopbare' Merckx doorbrak: "Hij heeft me populair gemaakt"

Bernard Thévenet nog altijd fier dat hij Merckx kon aflossen op erelijst Tour de France

Tweevoudig Tourwinnaar nog altijd fier dat hij reeks van 'onklopbare' Merckx doorbrak: "Hij heeft me populair gemaakt"

Om tot de beste Tourrenners ooit te behoren, moet je zoals Eddy Merckx eigenlijk al vijf edities op je naam schrijven. Bernard Thévenet was twee keer de beste in de Tour. Zijn overwinning(en) betekende(n) wel het einde van de reeks van Merckx.

Een speciale verwezenlijking toch wel en het kwam ook aan bod wanneer Sporza Thévenet ging opzoeken. "Ik moet hem bedanken, want hij heeft me populair gemaakt", lacht de Tourwinnaar van 1975 en 1977. "Eddy was onklopbaar, maar die kleine Fransman deed het. Dat was iets formidabels en de Fransen zijn dat niet vergeten."

Eddy klaagt soms een beetje 

Bernard Thévenet

Wie weet komt er gauw nog eens een ontmoeting aan tussen beide Tourwinnaars. "Ik hoop dat ik Eddy nog zie in de Tour. Hij stelt het nog goed, dat weet ik. Hij klaagt soms een beetje, maar dat hoor ik al 50 jaar. Ik maak me geen zorgen over zijn gezondheid."

Waar Thévenet zich wel enigszins zorgen over maakt, is de Tour van 2020. "1,5 meter afstand bewaren, ik weet niet hoe je dat moet doen. Een Tour zonder publiek is alleszins onmogelijk. Je kunt de mensen niet verhinderen om buiten te komen als de koers voor hun deur passeert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties