Twee jaar durend onderzoek naar mechanische doping levert niets op: "Domste verspilling aan emotie en middelen"

Franse politie vindt geen bewijzen van mechanische doping tijdens onderzoek

Twee jaar durend onderzoek naar mechanische doping levert niets op: "Domste verspilling aan emotie en middelen"
Foto: © photonews

Of het nu Fabian Cancellara was die plots sneller leek te rijden in de Ronde van Vlaanderen of Femke Van den Driessche die op het WK veldrijden betrapt werd met een motortje: er zijn signalen geweest die wezen op mechanische doping. Een zoektocht naar bewijzen is echter op niets uitgedraaid.

De voorbije twee jaar heeft de Franse politie een onderzoekt gevoerd naar mechanische doping in het wielerpeloton. Dat onderzoek is nu afgerond. Concrete bewijzen dat men in de koers valsspeelt door het gebruik van motortjes zijn niet gevonden.

De onderzoeksrechter heeft bekendgemaakt het dossier af te sluiten zonder hier verder gevolg aan te geven. David Lappartient, de voorzitter van de UCI, had van de strijd tegen mechanische doping een belangrijke belofte gemaakt in aanloop naar zijn verkiezing.

Zijn voorganger Brian Cookson moet daar nu - gezien het gebrek aan resultaat van dit onderzoek - eens hartelijk om lachen. Ook Jonathan Vaughters, de teammanager van EF Pro Cycling, heeft al gereageerd. "Het was de domster verspilling aan emotie en middelen. En een ongelukkig verkiezingsstandpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties