Geen Amerikaans kampioen wielrennen in 2020
Jelle Heyman
| 0 reacties

In Amerika wordt het nationaal kampioenschap afgelast

Geen Amerikaans kampioen wielrennen in 2020
Foto: © photonews

USA Cycling heeft woensdag aangekondigd dat er dit jaar géén nationale kampioenschappen wielrennen gereden zullen worden. Die van het veldrijden in december zal wel doorgaan.

Terwijl Europa zich met mondjesmaat aan het verlossen is van het coronavirus en de curve  stilletjes aan het uitdoven is, zijn ze in de Verenigde Staten nog lang niet verlost van COVID-19.

Daarom heeft USA Cycling de beslissing genomen om de nationale kampioenschappen wielrennen af te gelasten. "We hebben alternatieve data geprobeerd, in de hoop dat het coronavirus ingedijkt kon worden. Hebben alternatieve locaties gerzocht en ook naar strenge maatregelen", klinkt het bij de wielerfederatie.

Maar toch was maar één optie mogelijk: "Het werd na verloop van tijd duidelijk dat we de veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en gaststeden niet konden verzekeren als wa een NK zouden organiseren", luidt het besluit.

BIj de mannen is Alex Howes de nationale kampioen op de weg, Ian Garrison in het tijdrijden. BIj de vrouwen zijn de titels in handen van Ruth Winder (weg) en Amber Neben (tijdrijden). Zij zullen de nationale trui een jaartje extra mogen dragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties