Heistse Pijl komt plots op de helling te staan: "Niet zeker dat die koers gereden zal worden"

Heistse Pijl staat op de helling door advies van Vlaamse overheid aan Veiligheidsraad

Heistse Pijl komt plots op de helling te staan: "Niet zeker dat die koers gereden zal worden"
Foto: © photonews

De Heistse Pijl moet de eerste officiële koers in België worden sinds corona, maar het is plots niet helemaal zeker of dat wel het geval zal zijn. Dat heeft alles ta maken met het advies van de Vlaamse overheid aan de Veiligheidsraad betreffende sportwedstrijden.

Dat advies is immers om vanaf maandag 27 juli geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden. Daardoor is het plots onzeker of de Heistse Pijl wel kan plaatsvinden op 1 augustus, zoals dat voorlopig nog voorzien is. Dat laat Frank Glorieux, voorzitter van Cycling Vlaanderen, weten aan Sporza.

OVERLEG OVER VERANTWOORDELIJKHEID

Het is nu uitkijken naar wat er precies maandag op de Nationale Veiligheidsraad zal beslist worden. Sowieso gaan de wielerfederaties na afloop met elkaar in overleg. "Het overleg zal vooral gaan over verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op medisch vlak", aldus Glorieux. "Wat met stewards? Wat met bonnetjes?"

Volgens Glorieux kan momenteel dus niet gegarandeerd worden dat de Heistse Pijl zal doorgaan. "Het is niet zeker dat die koers gereden zal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties