BORA-Hansgrohe kampioen van de heropstart
Jelle Heyman
| 1 reacties

BORA-Hansgrohe heeft al 6 koersen gewonnen

BORA-Hansgrohe kampioen van de heropstart
Foto: © photonews

Het peloton heeft zich nog maar net op gang getrokken, maar BORA heeft al veel bloemen ontvangen. De ploeg heeft 6 koersdagen gereden sinds de heropstart en heeft al 5 etappes gewonnen.

Sibiu Cycling Tour

In de Sibiu Cycling Tour begon Bora aan het tweede deel van het seizoen, een meerdaagse rittenkoers in Roemenië. In die rittenkoers won BORA maar liefst 4 van de 5 etappes én de eindoverwinning.

De twee massasprinten waren voer voor sprinter Pascal Ackermann, de aankomst bergop voor klimmer Gregor Mühlberger en ook de klimtijdrit was voor Mühlberger. Bij een zegestand wordt ook rekening gehouden met eindoverwinningen en die was in de Sibiu Cycling Tour uiteraard ook voor Mühlberger.

Enkel in de proloog moest BORA de zegeruikers afstaan. De tijdrit van 2,5 kilometer door de straten van Sibiu werd gewonnen door Niko Holler van Bike Aid.

Vuelta a Burgos

In de Vuelta a Burgos was de eerste etappe ook spek naar de bek voor de Duitse formatie. Al was het een Oostenrijker  die de winst pakte voor de Duitse ploeg: Felix Grossschartner. Hij was de beste puncher op een pittige slotklim in Spanje. Hij liet Joao Almeida en Alejandro Valverde achter zich.

Zegestand

In de algemene zegestand heeft BORA nu 11 overwinningen gepakt, ze hebben in een week tijd hun totale aantal dus meer dan verdubbeld. En dan moet kopman Peter Sagan zijn eerste koers zelfs nog rijden.

De zegestand wordt uiteraard aangevoerd door Deceuninck-Quick.Step met 15 overwinningen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 
15/08/2020 Dwars door het Hageland

Nieuwste reacties