Naesen noemde Groenewegen in het verleden al 'een deb' maar komt op woorden terug
Jelle Heyman
| 71 reacties

Naesen noemde Groenewegen in het verleden al 'een deb' maar komt op woorden terug in het verleden over massasprints

Naesen noemde Groenewegen in het verleden al 'een deb' maar komt op woorden terug
Foto: © photonews

Weggezet worden door Dylan Groenewegen, daar kan Oliver Naesen van meespreken. In de Eurométropole Tour van 2016 kon Naesen maar net een valpartij vermijden nadat hij door de Nederlandse sprinter werd weggezet.

Na de race was Naesen niet lief voor Groenewegen: "Ik vond het sowieso al een belachelijke gast, maar nu vind ik het helemaal een deb", klonk het.

Maar Naesen komt in HLN lichtjes terug op zijn uitspraak. "Hij is naast de fiets een aangename kerel, maar verandert op de fiets in een killer zoals elke typische sprinter", nuanceert Naesen

Aankomst en jury

Volgens Naesen was er ook wat mis met de aankomststrook in de Ronde van Polen. "In het peloton wordt het al jaren als een van de gevaarlijkste aankomsten van het seizoen beschouwd Het gaat er bergaf, de renners gaan 85 km/u. Dat is echt onverantwoord", vindt hij.

Niet alleen de UCI, elke wedstrijdjury krijgt een veeg uit de pan van de renner van AG2R La Mondiale. "Er bestaan toch regels dat je je lijn moet houden? Die regel wordt nooit nageleefd. Enkel in de Tour zullen ze ingrijpen omdat de hele wereld dan meekijkt. Het is heel spijtig dat we misschien zo'n zwaar incident nodig hebben vooraleer er iets verandert", besluit Naesen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties