Veel emoties bij Evenepoel na machtsgreep: "Heb afgezien, maar niets in vergelijking met wat Fabio moet doorstaan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 31 reacties

Remco Evenepoel draagt ritzege in Ronde van Polen op aan Fabio Jakobsen

Veel emoties bij Evenepoel na machtsgreep: "Heb afgezien, maar niets in vergelijking met wat Fabio moet doorstaan"
Foto: © photonews

Opnieuw heeft Remco Evenepoel een rittenkoers helemaal in zijn greep, maar de ritzege in de Ronde van Polen betekende zoveel meer. Bij het over de streep rijden hield hij het rugnummer van ploegmaat Fabio Jakobsen, die in de openingsetappe zo zwaar ten val kwam, omhoog.

Diens toestand was natuurlijk ook binnen het team hard binnengekomen. "Ik wilde alles geven voor Fabio. Na de eerste rit hadden we moeilijke momenten, maar de hele wereld heeft kunnen zien hoe sterk dit team is. Het goede nieuws over de evolutie van Fabio gaf het moreel een boost. Dat is waarom ik voor de start naar zijn rugnummer vroeg. Toen ik het in handen kreeg, voelde het meteen speciaal."

Remco Evenepoel Ronde van Polen
© photonews

Evenepoel opteerde voor een aanval van ver. Een gewaagde, maar goede keuze, zo bleek achteraf. "Het was niet gemakkelijk en ik heb afgezien, maar het is niets in vergelijking met wat Fabio moet doorstaan deze dagen. Dat gaf me de energie om door te zetten. Het plan was om aan te vallen, niet te vroeg, maar ik voelde dat iedereen al tegen zijn limiet zat en dus ging ik aan met 50 kilometer te gaan."

Zowel zijn ploegmaats als Evenepoel zelf kwijtten zich perfect van hun taak. "De jongens hadden al een perfecte job gedaan en mij beschermd van bij de start. Ik wilde hen iets teruggeven. Toen de info me bereikte dat ik een kleine kloof had op de achtervolgers en dat niemand kon volgen, gaf het me nog meer vertrouwen. Ik onderhield een goed tempo tot het einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties