Alexander Kristoff verrassende winnaar van eerste etappe Tour de France, Jasper Stuyven eerste Belg op tiende plaats

Nils Wens
| 3 reacties
Alexander Kristoff verrassende winnaar van eerste etappe Tour de France, Jasper Stuyven eerste Belg op tiende plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We hebben een verrassende winnaar gekregen in de Tour de France. De Noor Alexander Kristoff was namelijk de sterkste in de massasprint en hij mag morgen dan ook de gele trui aantrekken. Jasper Stuyven was de eerste Belg op de tiende plaats.

De eerste rit zorgde al voor heel wat spektakel. Zoals u HIER kan lezen, zorgde de regen voor een glad wegdek en daardoor gingen enkele belangrijke renners tegen de vlakte. Sivakov, Porte en Alaphilippe waren de belangrijkste slachtoffers, maar omdat het peloton het tempo kon drukken, kwamen alle renners terug. 

Een massasprint moest uiteindelijk bepalen wie de eerste gele trui zou dragen in deze speciale editie van de Tour de France en ondanks nog een valpartij in het slot waren alle topsprinters wel op de voorposten. 

De zege was uiteindelijk voor Alexander Kristoff. De Noor van UAE Team Emirates kwam er het beste uit en haalde het voor Wereldkampioen Pedersen en Bol. Kristoff mag morgen dan ook als eerste renner in deze Tour de gele trui aantrekken. Jasper Stuyven was de eerste Belg op de tiende plaats. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties