Interview Deceuninck-Quick.Step trekt in principe niet de kaart Alaphilippe in 1ste Tourrit: "Bennett is sprinter die heuvel over kan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Peeters, Van Slycke en Steels bespreken kopmanschap van Bennett in eerste Tourrit

Deceuninck-Quick.Step trekt in principe niet de kaart Alaphilippe in 1ste Tourrit: "Bennett is sprinter die heuvel over kan"
Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step opent de jacht op ritwinst in de Tour met kopmannen Alaphilippe en Bennett. Voor de openingsetappe van en naar Nice is die laatste de eerste optie. Dat heeft de ploegleiding van het team bevestigd.

Op de Promenade des Anglais ligt een eerste sprinterskans, maar een garantie op een massaspurt is er niet. De renners moeten onder meer een paar keer over de Rimiez, een col van derde categorie. Deceuninck-Quick.Step zou dus zowel Alaphilippe als Bennett kunnen uitspelen.

"Het is een heel lastige etappe", weet Wilfried Peeters. "Als Bennett erbij is, gaan we voor hem. Je kunt de twee kaarten trekken, maar Bennett is onze eerste kaart. Hij is goed, dat heeft Sam in Wallonië al bewezen. Hij is een sprinter die een heuvel over kan en gemotiveerd is."

Wilfried Peeters Julian Alaphilippe
© photonews

En Alaphilippe, is die in orde? "Alaphilippe is goed, maar het is moeilijk in te schatten of hij even goed is als andere jaren. Door de situatie waar we nu in leven, is hij nog in opbouw", geeft Rik Van Slycke aan. Mogelijk krijgen we het eerste duel Bennett-Ewan.

De verwachting is dat dit ook de twee spurters zijn die mekaar in het verdere verloop van de Tour zullen bekampen. "Démare start niet in de Tour, dat scheelt een slok op een borrel. Ewan is één van de snelle mannen, Nizzolo is er ook als Europees kampioen. Er zullen er nog zijn", voorspelt Peeters.

Tom Steels
© photonews

Deceuninck-Quick.Step zal als sprintersploeg wel de kastanjes uit het vuur moeten halen, meer nog dan voorgaande jaren. "Om te controleren zullen we met minder ploegen zijn dan vorig jaar. Toen waren we op zijn minst met drie teams, nu zal het met twee ploegen zijn. Dan is het lastiger om de ontsnapping te controleren", beseft Tom Steels.

Het zit echter in de filosofie van het team om de koers te maken. Bovendien moet elke kans met beide handen gegrepen worden. "Er zijn ook niet zoveel sprintersetappes dat we het zomaar kunnen laten lopen. Er zullen wel meer renners mikken op de ontsnapping."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties