Tadej Pogacar wint etappe maar kan geen bres slaan: "Het had geen zin om aan te vallen"
Jelle Heyman
| 7 reacties

De Ronde van Frankrijk belooft een Sloveens duel te worden

Tadej Pogacar wint etappe maar kan geen bres slaan: "Het had geen zin om aan te vallen"
Foto: © photonews

De loodzware rit op de Grand Colombier werd gewonnen door Sloveens wonderkind Tadej Pogacar. Hij haalde het voor gele trui Roglic. Na afloop toonde Pogacar zich voorzichtig voor de strijd om geel in de laatste week.

UAE-Emirates had met Marcato een mannetje in de vroege vlucht zitten, maar veel ruimte werd er niet gegeven door Jumbo-Visma. "Ze waren echt goed voorbereid op de etappe van vandaag", klonk het bij Pogacar in het flashinterview.

De favorieten wachtten tot de laatste halve kilometer voor ze een versnelling plaatsten, ook Pogacar. Maar hij moet wel een achterstand goedmaken op Roglic. "Het had geen zin om aan te vallen vandaag", vindt de etappewinnaar. "Jumbo was echt goed, ze legden een hoog tempo op."

Bernal

De witte jongerentrui lijkt alleszins binnen voor Pogacar nadat Bernal zo'n 7 minuten moest prijsgeven op Pogacar. In de laatste week alles inzetten om het geel ook nog te veroveren? "Op dit moment is Roglic onhoudbaar. Maar er kan vanalles gebeuren. Vandaag kraakt Bernal, morgen kan ik kraken of kan Roglic kraken. Alles ligt nog open", klinkt het tegelijkertijd voorzichtig en vastberaden. 

Voorzichtig. Roglic is op dit moment onhoudbaar, maar Vandaag kraakt Bernal, morgen kan ik kraken of Roglic. Alles ligt nog open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties