Interview Merckx weet hoe speciaal WK in eigen land is: "Van Aert is dé man van de Tour, 50% kans op Belg als titelverdediger"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 2 reacties

Eddy Merckx vindt Wout van Aert dé man van de Tour

Merckx weet hoe speciaal WK in eigen land is: "Van Aert is dé man van de Tour, 50% kans op Belg als titelverdediger"
Foto: © photonews

Op de voorstelling van het WK-parcours heel wat bekende genodigden. Eddy Merckx was natuurlijk de hoogste gast, zelf tijdens zijn actieve wielerloopbaan goed voor drie wereldtitels. Dat er een WK komt langs gebieden die hij maar al te goed kent, kan hij maar al te zeer appreciëren.

"Ik hoop dat er een prachtig WK plaatsvindt", uit Merckx zijn wens. "In de startplaats Antwerpen heb ik heel veel gefietst, aan het Sportpaleis. In de regio rond Leuven ongeveer ben ik geboren. In het Hageland heb ik ook heel veel gefietst en ik kan u zeggen dat het daar heel selectief kan zijn. Het WK 2021, daar wil ik zeker bij zijn."

VAN AERT DE MAN VAN DE TOUR

Want dat kan wel eens een WK worden met een Belg als titelverdediger. Dat moet dan Wout van Aert worden. "Wat Wout van Aert in de Tour heeft laten zien, is ongelooflijk. Voor mij is hij dé man van de Tour. Er wordt nu over gesproken of hij een grote ronde kan winnen. Dan moet je het wel op alle bergen doen in het hooggebergte."

Wat dat betreft dus voorbehoud. Als Van Aert zijn huidig vormpeil doortrekt op het WK, zijn we al lang tevreden. Hoe groot is de kans dat zich volgend jaar in Antwerpen een Belg als titelverdediger meldt? "Vijftig procent. De anderen rijden ook nog mee, hé."

SPECIALE BELEVING

Het WK van 2021 moet in elk geval een unieke ervaring worden voor alle Belgische renners. "Zelf heb ik een WK in België gereden in Yvoir. En in Zolder, maar dat was mijn parcours niet. Het is een speciale beleving om voor eigen publiek te rijden. Zeker in een WK is dat iets voor de geschiedenis, dat gebeurt maar zelden. Dat is prachtig, ook voor de supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties