'Peter Sagan doet niet mee aan het WK wielrennen'

'Peter Sagan doet niet mee aan het WK wielrennen'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan heeft de Tour moeten afsluiten zonder ritzege. Volgende opdracht zou het WK kunnen zijn, maar daar komt de Slovaak niet aan de start. Tenminste niet volgens Ciro Scognamiglio, een bekende journalist van La Gazzetto dello Sport.

De Italiaan laat op Twitter weten dat de drievoudige wereldkampioen zondag niet zou deelnemen aan het WK in Imola. Zijn ploeg Bora-Hansgrohe brengt hem wel aan de start van de Ronde van Italië op 3 oktober. De tijdrit op de eerste dag van de Giro zou dus zijn volgende wedstrijddag worden.

In dat geval komt er dus geen vierde wereldtitel voor Sagan dit jaar. Het WK-parcours in Italië lijkt sowieso te zwaar voor de Slovaak. Het betekent wel dat van de wereldkampioenen uit de laatste vijf jaar slechts één aan de start zou staan het WK 2020.

De eventuele afwezigheid van Sagan zou hierin zwaar doorwegen met drie wereldtitels en ook huidig wereldkampioen Mads Pedersen zal er niet bij zijn. Alejandro Valverde, de wereldkampioen van 2018, gaat wel van start en heeft van het WK een doel gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties