Campenaerts op zoek naar eerherstel in Giro met 65 tijdritkilometers

Campenaerts op zoek naar eerherstel in Giro met 65 tijdritkilometers

Terwijl de Waalse Pijl gereden wordt, maakten NTT en Team Ineos hun selectiie bekend voor de Ronde van Italië. Zoals verwacht zal Campenaerts bij NTT naar de Giro trekken. Bij Ineos rekenen ze op Geraint Thomas voor een goede eindnotering.

NTT - Campenaerts

NTT lijkt een ploeg vrijbuiters gekozen te hebben met Meintjes, Pozzovivo,, O'Connor, Ghebreigzabhier, Campenaerts, Wyss, Sunderland en Sobrero. Meintjes reed in 2016 en 2017 naar een 8e plek in de Tour, Pozzovivo reed meermaals top 10 in de Giro en de Vuelta maar is ondertussen al wel 37 jaar.

Het wordt vooral uitkijken naar Victor Campenaerts deze Giro. Op het WK eindigde hij 'pas' 8e terwijl hij naar eigen zeggen in topvorm is. 

Er staan in deze Ronde van Italië namelijk drie keer een tijdrit gereden. De eerste en de laatste etappe worden beslecht via een tijdrit van telkens zo'n 15 kilometer. De 14e etappe is een iets langere tijdrit van 34 kilometer maar wordt ook als vlak beschouwd. Kan hij zichzelf opnieuw bewijzen als toptijdrijder? Wereldkampioen tijdrijden Ganna staat alleszins ook aan de start. 

Ook nummers 4 en 5 - Thomas en Dennis - doen mee.

INEOS

Bij INEOS was het al langer bekend dat ze de kaart Geraint Thomas gingen trekken tijdens deze Giro. De Welshman krijgt wel geen supersterke ploeg mee zoals ze bij INEOS wel doen tijdens de Tour. De onverslijtbare Castroviejo rijdt opnieuw mee in dienst. Ook Geoghegan Hart, Dennis, Narvaez, Puccio, Swift en Ganna moeten Geraint Thomas naar de roze trui leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties