José Been wilde niet dat Simmons geschorst zou worden: "Ik heb er van wakker gelegen, ik vind het verschrikkelijk"

José Been betreurt dat reactie Simmons op haar bericht op Twitter tot schorsing leidde

José Been wilde niet dat Simmons geschorst zou worden: "Ik heb er van wakker gelegen, ik vind het verschrikkelijk"

Wat een heisa is er ontstaan rond Quinn Simmons. De renner werd door zijn ploeg Trek-Segafredo op non-actief gezet nadat die op Twitter antwoordde met een emoji van een donkerbruine zwaaiende hand, nadat José Been aangaf niet meer te willen dat mensen die Trump steunen haar account volgen.

Quinn Simmons blijkt een aanhanger te zijn van de president, maar vooral het gebruik van die emoji werd hem kwalijk genomen. Dat kan immers geïnterpreteerd worden als blackface, een vorm van racisme. Zijn ploeg heeft hem dus voorlopig geschorst. "Ik heb er vannacht 3,5 uur van wakker gelegen. Ik vind de situatie verschrikkelijk en ook dat Quinn Simmons zijn geliefde klassiekers moet missen."

Daar lijkt het toch op als Trek-Segafredo zijn schorsing niet snel opheft. "Hem schorsen zou nooit mijn keuze zijn. Trek Bikes de rug toekeren zou zeker niet mijn keuze zijn. Ik heb maandag net nog een nieuwe Domane-fiets gekocht", laat Been weten.

Opmerkelijk: Simmons zou het account van de journaliste niet eens gevolgd hebben. In elk geval zal haar focus voortaan terug volop liggen op de koers. "Terug naar opinies en nieuws over wielrennen en over resultaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties