Tim Wellens betreurt genomen beslissing op weg naar Hoei: "Ik moet nog wat verbeteren"

Tim Wellens twijfelde om met Uran mee te gaan en mist vertrouwen

Tim Wellens betreurt genomen beslissing op weg naar Hoei: "Ik moet nog wat verbeteren"
Foto: © photonews

Tim Wellens is een beetje op de dool. Niet dat de Limburger een mal figuur slaat. Na de val die hem uit de Tour hield, moet hij weer opbouwen. Alleen: daar is geen tijd voor. Het is nu dat de klassiekers gereden worden. Een 21ste plek, daar was hij niet voor naar de Waalse Pijl afgezakt.

Er zit weinig anders op dan het resultaat te aanvaarden. Wellens vindt dat hij het de omstandigheden in acht genomen niet onaardig doet. "De benen zijn niet slecht. Maar nog niet goed genoeg om mee te doen voor winst", zegt de renner van Lotto Soudal aan Het Laatste Nieuws.

TEKORT AAN VERTROUWEN

In zijn situatie was het misschien handig geweest om vooraf te anticiperen. "Toen Uran ging, had ik misschien moeten meegaan. Ik heb getwijfeld. Maar ik heb het niet gedaan." Waarom niet? "Misschien omdat ik wat vertrouwen mis."

Dat kruipt wel in het hoofd, als je nog net niet ver genoeg staat terwijl je koersen eraan komen. Zondag in Luik-Bastenaken-Luik zit er misschien wel een topresultaat in. "Ik moet nog wat verbeteren", tempert Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties