Ereplaatsen voor de Belgen: Philipsen en Merlier maken misbaar, Theuns helemaal niet verbaasd door valpartij
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tim Merlier, Jasper Philipsen en Edward Theuns reageren na Scheldeprijs

Ereplaatsen voor de Belgen: Philipsen en Merlier maken misbaar, Theuns helemaal niet verbaasd door valpartij
Foto: © photonews

Toch weer heel wat akkefietjes in de massasprint van de Scheldeprijs. Jasper Philipsen en Tim Merlier werden bijgevolg niet echt vrolijk van hun ereplaats. Edward Theuns eindigde nog iets verderop en was helemaal niet verrast dat het tot een valpartij kwam.

Jasper Philipsen uitte zijn ongenoegen al aan de streep en had het vooral op Bonifiazio & co gemunt. "Ze sluiten mij helemaal links in. Ik moest misschien iets vroeger aanzetten. We zaten echt in goede positie." Over de klasse van de winnaar bestaat volgens Philipsen wel geen discussie. "Ewan de snelste van de wereld op dit soort sprinten? Zeker."

Tim Merlier
© photonews

Het was dan weer net de UAE-trein die Tim Merlier op de zenuwen werkte. Merlier kreeg een zet en kon er zo het maximum niet uithalen. "Ik verlies daar mijn snelheid. Dat zal op 350 meter van de meet geweest zijn. Op 300 meter weet ik dat ik mee kan, 350 meter is nog te vroeg. Ik moest mij zetten en dan moet je uw snelheid weer opbouwen."

Niet de verhoopte overwinning dus voor Tim Merlier. "Als je je snelheid kunt behouden, had ik er zeker voor kunnen spurten. Het is frustrerend, want ik had de benen." Merlier werd uiteindelijk als vierde gerangschikt in de daguitslag, Philipsen als vijfde.

Edward Theuns
© photonews

Dat kwam mede door de diskwalificatie van Ackermann. Edward Theuns, geëindigd als veertiende, had zo zijn idee over de sprint. "Supergevaarlijk. Je voelde zo aankomen dat ze gingen vallen. De ploeg had heel goed gewerkt om mij uit de wind te houden. Ik zag Bennett in een gaatje gaan dat er niet was. Ewan is de rapste en kan ook heel goed zich plaatsen, de gaatjes opzoeken en van wiel naar wiel gaan." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties