Evenepoel overlegde met Lefevere de mogelijkheid om van start te gaan in de Vuelta

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties
Evenepoel overlegde met Lefevere de mogelijkheid om van start te gaan in de Vuelta
Foto: © photonews

Remco Evenepoel is iemand die gewoon dolgraag koerst. Aangezien het herstel na zijn val in de Ronde van Lombardije goed verloopt, werd er dan ook al eens gekeken naar de mogelijke eerstvolgende koers. Even werd zelfs aan de Vuelta van dit jaar gedacht.

Toen Lefevere onlangs gevraagd werd of Evenepoel zou starten in de Vuelta, antwoordde die resoluut 'neen'. Maar het is dus wel even overwogen geweest. "Ik heb met Patrick Lefevere gepraat over de mogelijkheid om de Vuelta te rijden", zegt Evenepoel aan de Franse krant L’Équipe. Ik had hem tijdens de Tour opgebeld. We hadden snel begrepen dat ik niet zo vroeg al terug competitief kon zijn. Het bochtenwerk kwam te vroeg."

Valpartij heeft nieuwe wending gegeven aan mijn leven 

Wellicht een wijs besluit om dit jaar niet meer in actie te komen. Het typeert Evenepoel wel dat hij de wil heeft om snel weer te koersen, na een valpartij die hij toch de rest van zijn leven zal meedragen. "Het heeft een nieuwe wending gegeven aan mijn leven. Ik zeg niet meer dat ik moet gaan trainen. Ik zeg dat ik zin heb in een training. "

Meer genieten dus. Een groter besef dat elk mooi moment gekoesterd moet worden, want zekerheden zijn er in de koers niet. "Ik heb het geluk dat ik nog jong ben. Ik denk dat een renner van dertig zijn carrière had moeten beëindigen na zo'n valpartij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties