Nationaal tijdritkampioene gaat Lotto Soudal Ladies versterken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pools tijdritkampioene Anna Plichta tekent voor twee jaar bij Lotto Soudal

Nationaal tijdritkampioene gaat Lotto Soudal Ladies versterken
Foto: © photonews

Lotto Soudal Ladies kan de komende seizoenen beroep doen op een renster die gespecialiseerd is in het tijdrijden. Alleszins op nationaal niveau, want Anna Plichta is Pools kampioene tijdrijden. Ze verlaat Trek-Segafredo en heeft bij Lotto getekend.

Plichta zette haar handtekening onder een contract voor twee jaar. Er zijn verscheidene redenen voor haar overstap. "Het Lotto Soudal Ladies Team spreekt me al een aantal jaar aan. Toen ik het aanbod kreeg om bij de ploeg te komen, wilde ik deze kans natuurlijk met beide handen grijpen."

BELGISCHE VERLOOFDE

Zowel het persoonlijke als het sportieve heeft meegespeeld in haar beslissing. "Ik verblijf een groot deel van het jaar in België ook omdat mijn verloofde een Belg is en het begint als een tweede thuis aan te voelen. Bij Lotto Soudal zal ik mijn eigen kans mogen gaan, terwijl ik de voorbije jaren veel heb gewerkt voor mijn ploeggenotes. Ik ben nu 28 en dit is het moment om deze stap te zetten."

Haar doelstellingen voor het nieuwe seizoen heeft ze ook al vastgelegd. "Ik wil zeker goed zijn in de Ardenneklassiekers en in rittenkoersen met een individuele tijdrit. Ik kijk in elk geval uit naar dit nieuwe avontuur bij de Lotto Soudal Ladies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties