Enric Mas sterk en toch ontevreden: "Ik wil mij excuseren bij Spaanse fans en de ploeg omdat ik niet kon winnen"

Enric Mas excuseert zich bij fans en ploeg na derde plaats op de Angliru

Enric Mas sterk en toch ontevreden: "Ik wil mij excuseren bij Spaanse fans en de ploeg omdat ik niet kon winnen"
Foto: © photonews

In zijn jaren bij Deceuninck-Quick.Step eindigde Enric Mas al eens tweede in de Vuelta. Een dichte ereplaats of zelfs podium is ook dit jaar niet uitgesloten. Snel tevreden is Mas wel niet. Na zijn derde plaats op de Angliru stond hij niet meteen te springen van jolijt.

Het geeft nog eens aan hoeveel het voor een Spanjaard zou betekenen om boven op de Angliru te zegevieren. "Ik wil mij excuseren bij de Spaanse fans, de fans van Movistar en bij de ploeg omdat ik niet kon winnen. Ik had niet die punch van energie om nog voor een extra aanval te gaan."

Ik ben niet tevreden met de uitslag 

Enric Mas

Mas heeft het moeilijk om zich neer te leggen bij die derde plaats. De drang naar meer was zo groot en dan is het jammer als het niet lukt. "Ik ben niet tevreden met de uitslag, want we mikten op de overwinning. Zowel ikzelf als het team waren zo gemotiveerd."

In de finale was hij bij de favorieten diegene die als eerste de knuppel in het hoenderhok gooide en de koers openbrak. "Ik wist dat ik goed bezig was en aanspraak maakte op de zege in zo'n zware etappe. Ik heb de ploegmaats geen zege kunnen schenken, maar ik heb nog een week in deze Vuelta om hen gelukkig te maken." In het klassement staat Mas vijfde op 1'50" van Carapaz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties