Nederlandse ritwinnaar in Giro en Tour hangt op zijn 39ste de fiets aan de haak

Nederlandse ritwinnaar in Giro en Tour hangt op zijn 39ste de fiets aan de haak
Foto: © photonews

Trek-Segafredo heeft het afscheid van één van zijn renners aan de wielersport aangekondigd. Het gaat om Pieter Weening, die op zijn 39ste dus de fiets aan de haak hangt. De Nederlander won in zijn carrière twee ritten in de Giro en één etappe in de Tour.

Onlangs geraakte bekend dat Weening geen nieuw contract zou ondertekenen bij Trek-Segafredo. Nu is dus ook bekend waarom: hij stopt met profwielrennen. Op de site van zijn laatste ploeg geeft de klimmer een extra woordje uitleg.

Weening kan zijn wielerloopbaan op een serene manier afsluiten. "Twintig jaar lang heb ik de job gedaan waar ik van droomde en hield. Ik heb van elk seizoen genoten. De laatste weken vertelde ik mezelf: het is genoeg geweest", geeft hij aan hoe zijn beslissing vorm kreeg.

Hij kan alleszins met trots terugblikken. "Ik ben blij met wat ik bereikt heb. Het leven van een wielrenner is zo anders dan dat van de meeste mensen. Dat heeft me gefascineerd in de loop der jaren. Mijn ritzeges in de Tour en Giro, samen met de vier dagen dat ik de roze trui droeg, waren mijn hoogtepunten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties