Nieuw wereldrecord neergezet: 18-jarige Amerikaan is officieus de snelste junior in de individuele achtervolging

Nieuw wereldrecord neergezet: 18-jarige Amerikaan is officieus de snelste junior in de individuele achtervolging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een wereldrecord neerzetten op de piste: het is niet enkel Victor Campenaerts gegeven. Ook de 18-jarige Magnus Sheffield is er in geslaagd. Tenminste: officieus. De Amerikaan reed drie seconden sneller dan het wereldrecord in de individuele achtervolging bij de junioren.

Het wereldrecord drie kilometer individuele achtervolging stond op de naam van de Nieuw-Zeelander Finn Fisher Black, met een tijd van 3'09"710. Sheffield deed bij zijn poging daar drie volle seconden van af en klokte af op 3'6"447.

Dat heeft USA Cycling bekendgemaakt. Sheffield heeft een mooie toekomst voor zich, zowel in het wegwielrennen als in het baanwielrennen. In 2019 was hij immers derde op het WK op de weg bij de junioren. Hij gaat voor Rally Cycling rijden.

Sheffield slaagde in zijn poging om het nationaal record te breken op een baan in Colorado Springs, Colorado. In de VS komt het dus sowieso op de tabellen. Het is echter de vraag of de UCI zijn poging ook officieel gaat erkennen als nieuw wereldrecord of niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties