Opnieuw een trofee erbij: Vlaamse Reus is voor Wout van Aert, verdienstelijke ereplaats ook voor Remco Evenepoel

Vlaamse Reus gaat in 2020 naar Wout van Aert

Opnieuw een trofee erbij: Vlaamse Reus is voor Wout van Aert, verdienstelijke ereplaats ook voor Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Daar is alweer de volgende mooie prijs voor Wout van Aert. De Vlaamse Reus 2020 is voor hem. Dat is de trofee van de Vlaamse Bond van Sportjournalisten. Het is van 2016 geleden dat de Vlaamse Reus nog naar een wielrenner ging en nu is Van Aert dus de welverdiende laureaat.

Met de Vlaamse Reus duiden Vlaamse sportjournalisten de beste topsporter van het jaar in ons land aan. Atleten uit verschillende sporten kunnen deze trofee dus winnen. Het is dus toch wel veelzeggend als je naam op de erelijst komt te staan.

VAN AERT HAALT MEER DAN 700 PUNTEN

Met zijn revalidatie die hij succesvol afrondde begin dit jaar en dan het waanzinnige wegseizoen dat hij kende, deed Van Aert er volgens de Vlaamse journalisten geen twijfel over bestaan dat hij dé sporter van het jaar is. Dat bleek ook uit de uitslag. Van Aert haalde 715 punten en deed daarmee ruimschoots beter dan de rest.

Atleet Bashir Abdi komt op een tweede plaats met 320 punten. Voetballer Romelu Lukaku maakt met exact 300 punten de top drie compleet. Er gingen ook nog 253 punten naar een mooie nummer vier, Remco Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties