Duitsland verkiest Tourritwinnaar boven Schachmann en Ackermann

Duitsland verkiest Tourritwinnaar boven Schachmann en Ackermann
Foto: © photonews

Niet enkel Wout van Aert zet trofeeën in zijn prijzenkast. Ook in Duitsland hebben ze een individuele onderscheiding uitgedeeld. Daar is de wielrenner van het jaar verkozen. Dat is Lennard Kämna geworden en dus niet Pascal Ackermann of Maximilian Schachmann.

Eén ding hebben deze drie renners alvast met mekaar gemeen: ze rijden allen voor Bora-Hansgrohe. In de verkiezing georganiseerd door RadSport en Rennrad gingen de meeste stemmen naar Kämna. Hij kreeg 26,9% van de stemmen achter zijn naam en had dus toch een behoorlijke voorsprong op de 19,2% van Schachmann. Ackermann haalde 16,3%.

Kämna maakte als hardrijder indruk bij de junioren en beloften. In deze jeugdcategorieën werd hij Europees kampioen tijdrijden. Na zijn overstap naar de profs duurde het even tot hij aan de oppervlakte kwam. Eind 2019 ruilde Kämna Sunweb voor Bora-Hansgrohe en zijn nieuwe omgeving stimuleerde hem wel om die extra stap vooruit te zetten.

Zo won Kämna een rit in de Dauphiné en reed hij ook een sterke Tour, bekroond met een etappezege in de bergrit naar Villard-de-Lans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties