Van Vleuten wil steeds buiten comfortzone gaan en gaat zelfs duiken: "Ben helemaal niet verslaafd aan de fiets"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Van Vleuten blijft op vakantie vaak van de fiets en verklaart haar keuze voor Movistar

Van Vleuten wil steeds buiten comfortzone gaan en gaat zelfs duiken: "Ben helemaal niet verslaafd aan de fiets"
Foto: © photonews

Van Annemiek van Vleuten hebben we al heel wat straffe toeren gezien. Een solo van 100 kilometer of een medaille pakken met een gebroken pols op het WK bijvoorbeeld. Of ellenlange trainingstochten. Recent vielen vooral beelden op waarop te zien was hoe ze was gaan duiken.

Dat deed ze op vakantie in Curaçao. In zo'n periode beult ze zich net niet af op de fiets. "Als ik op vakantie gaan, ga mensen altijd mdat ik met de fiets rijd. Dit jaar was het de eerste keer in 12 jaar dat ik met de fiets gereden heb. Gewoon omdat met de mountainbike Curaçao een beetje wou verkennen. Ik ben helemaal niet verslaafd aan de fiets", vertelt Van Vleuten aan VeloNews.

Ze is een topper in het wielrennen, maar nog veel meer dan dat alleen. "Ik zie drie weken vakantie als een kans om andere dingen te doen. Dus ga ik duiken of wandelen." Zwaar pakken vooraleer ze op vakantie gaat, doet Van Vleuten ook niet. "Meestal neem ik enkel een rugzak met maximum 5-6 kilo met mij mee."

Buiten haar comfortzone treden is het mantra van de Nederlandse topwielrenster. "Dat is ook een beetje waarom ik getekend heb bij Movistar. Ik heb bij een Nederlands team gezeten, bij een Australisch team. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en om opnieuw buiten mijn comfortzone te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties