Dé raad die Chris Froome er mentaal weer bovenop hielp: "Je mag hem nooit afschrijven"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Cameron Wurf pepte Chris Froome op in de Vuelta

Dé raad die Chris Froome er mentaal weer bovenop hielp: "Je mag hem nooit afschrijven"
Foto: © photonews

Chris Froome zal er alles aan doen om weer te kunnen wedijveren voor een zege in een grote ronde. Het is al een hele weg geweest om te staan waar hij nu staat. Ook op mentaal gebied was het niet simpel. Dat kan ook zijn voormalige ploegmaat Cameron Wurf getuigen.

De Australiër van Ineos reed in 2020 de Ronde van Spanje, waar Froome zijn terugkeer in een grote ronde maakte. "Toen hij naar de Vuelta kwam, voelde hij wellicht enige verwachtingen. In het team spraken we enkel over Richard Carapaz als kopman. Het was druk van de media en je kon zien dat het op hem woog. Je zag dat hij zich zorgen maakte", vertelt Wurf aan VeloNews.

Cameron Wurf

Zeker omdat het niet draaide zoals Froome dat voor ogen had. Wurf praatte op hem in. "Toen hij na een afdaling niet in de juiste waaier zat, zei ik tegen hem: maat, je moet opnieuw van nul beginnen. Je moet alles opnieuw doen. Je moet gelost worden, vooraan rijden, alle dingen die je 10 jaar geleden deed om een geweldige wielrenner te worden."

Het zorgde mee voor een klik in het hoofd van Froome. "Het feit dat hij al op dit niveau weer kan koersen, is een mirakel. Toen hij dat besefte, was hij de eerste die bereid was om te werken bergop en op het vlakke." Het is afwachten tot wat hij bij zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation nog in staat zal zijn. "Je mag hem nooit afschrijven", weet Cameron Wurf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties