Voorbeschouwing: Een duel tussen Bernal en Alaphilippe op de Mont Ventoux?
Jelle Heyman
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Wie ontbindt zijn duivels op Mont Ventoux in Tour de la Provence?

Voorbeschouwing: Een duel tussen Bernal en Alaphilippe op de Mont Ventoux?

In de Tour de la Provence staat zaterdag de koninginnenrit op het programma. De renners starten in Istres om 154 kilometer later aan te komen om de mythische Mont Ventoux.

De voorbije twee etappes in de Provence gingen naar Deceuninck-Quick.Step en Davide Ballerini. De Italiaan zal wellicht geen hoofdrol spelen op de Ventoux dus we zullen na de etappe van zaterdag ook een nieuwe leider krijgen.

De renners rijden niet tot de top van de Ventoux, wel tot Chalet Reynard. Dat is het skistation op de Ventoux vanwaar het maanlandschap richting tot begint. Even was er twijfel of de etappe wel door zou gaan wegens de hevige sneeuwvall op de Ventoux vannacht maar de organisatie gaf zaterdagochtend toch groen licht.

Zonder het laatste stuk van de Ventoux erbij, blijft de klim wel nog steeds loodzaar. 9,7 kilometer bergop aan een gemiddelde van 9,1% waarbij rode en zware stroken elkaar afwisselen.

Het deelnemersveld oogt alleszins sterk genoeg om er een mooie koers van te maken. Met Egan Bernal staat de Tourwinnaar van 2019 aan de start en met Alaphilipe, Vlasov, Izagirre, Poels, Ciccone, Mas, Aru, Wellens en Konrad lijkt het erop dat we een mooie koers zullen zien op de Ventoux.

Of waarom Dylan Teuns niet? De Limburger won in de Ronde van Frankrijk al eens op de mythische Planche des Belles Filles, misschien kan hij ook victorie kraaien op de nog mythischere Ventoux.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties