🎥 Genieten het codewoord voor wereldkampioene Van der Breggen: "Ik besef dat het mijn laatste jaar is"

🎥 Genieten het codewoord voor wereldkampioene Van der Breggen: "Ik besef dat het mijn laatste jaar is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt onwaarschijnlijk maar het is echt waar: dit is het laatste seizoen van Anna van der Breggen als wielrenster. Terwijl ze nog zo goed is. De Nederlandse heeft ook al zowat alles reeds bereikt. Ze wil dus vooral fun hebben en zich niet te veel blindstaren op resultaten.

In een filmpje van haar ploeg zegt Van der Breggen uit te kijken naar het rijden van wedstrijden. "Ik heb competitie nodig om de beste versie van mezelf te kunnen zijn. Ik geniet van competitie." Van der Breggen is dus klaar voor het wielerjaar 2021. "Het gaat speciaal worden, want het is mijn laatste seizoen. Van je laatste jaar moet je genieten en dat doe ik momenteel ook."

Dat komt omdat ze zich heel goed realiseert wat er aan het gebeuren is. "Ik besef dat het mijn laatste jaar is. Voor mij gaat het niet om resultaten, maar om het genieten van het wielrennen en van de nieuwe ploeg, met veel nieuwe meiden."

Desondanks heeft Van der Breggen wel uiteraard haar eigen doelstelling. "Mijn hoofddoel is de Olympische Spelen.' Haar laatste jaar is ook het eerste met SD Worx op de truitjes. "Voor de ploeg is het belangrijk dat de sponsor fier is op ons. Wij kunnen hun bedrijf helpen en zij helpen ons enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties