🎥 Organisator Giro maakt parcours bekend: Remco Evenepoel kan er enkel blij mee zijn

Parcours van de 104de Giro ligt nu helemaal vast

🎥 Organisator Giro maakt parcours bekend: Remco Evenepoel kan er enkel blij mee zijn
Foto: © photonews

De Giro is in principe de eerste wedstrijd die Remco Evenepoel zal rijden in 2021. Het is alleszins zijn eerste grote doel. Belangrijk voor hem dus ook om te weten welk parcours hij precies voor de wielen krijgt in Italië. Elk detail daarvan is nu bekend.

De organisatie van de Giro heeft immers het parcours bekendgemaakt voor de 104de editie van de Ronde van Italië. Naast het complete routeschema - de Giro begint in Turijn en eindigt in Milaan - vatten vier filmpjes de in totaal 21 etappes samen.

Belangrijke afspraken voor Evenepoel zijn zeker de eerste en laatste rit, want dat zijn tijdritten. De eerste is een korte tijdrit van 9 kilometer, in de afsluitende tijdrit moet meer dan 29 kilometer tegen de klok gereden worden. Daarnaast dient Evenepoel zes aankomsten bergop aan te kruisen. Vooral de aankomst boven op de Monte Zoncolan, in de veertiende etappe, spreekt tot de verbeelding.

In de elfde rit naar Montalcino zal ook een deel van de finale van de Strade Bianche afgewerkt worden. Voor de sprinters liggen er minstens een vijftal kansen op een massasprint. Vanaf 8 mei kan er op zoek gegaan worden naar de opvolger van Tao Geoghegan Hart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties