Nominaties Laureus bekend: Pogačar en Van der Breggen maken kans op award

Nominaties Laureus bekend: Pogačar en Van der Breggen maken kans op award
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogačar als Tourwinnaar en Anna van der Breggen als wereldkampioene: bij Laureus zijn dat de twee atleten uit het wielrennen wiens prestaties uit 2020 het hoogst aangeschreven staan. Laureus zet telkens de meest uitzonderlijke sportprestaties in de kijker en deelt ook dit jaar weer awards uit.

De nominaties van Laureus in de verschillende categorieën zijn bekend. Sportman van het Jaar zal Joshua Cheptegei, Armand Duplantis (beiden atletiek), Lewis Hamilton (Formule 1), LeBron James (basketbal), Robert Lewandowski (voetbal) of Rafael Nadal (tennis) worden. 

Voor de trofee voor 'Sportvrouw van het Jaar' komt Anna van der Breggen in aanmerking. Ze neemt het op tegen skister Federica Brignone, atlete Brigid Kosgei, tennisster Naomi Osaka, voetbalster Wendie Renard en basketbalster Breanna Stewart.

Voor doorbraak van het jaar gaat het tussen Ansu Fati (voetbal), Patrick Mahomes (Amercian football), Joan Mir (motorsport), Tadej Pogačar (wielrennen), Iga Świątek (tennis) en Dominic Thiem (tennis). Gezien zijn spectaculaire Tourwinst maakt Pogačar een grote kans om deze prijs mee naar huis te nemen. Voorts worden ook nog de comeback van het jaar en de ploeg van het jaar aangeduid én is er een award voor een goed doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties