Ook Bingoal-Wallonie Bruxelles mag naar Parijs-Roubaix, alle deelnemende teams bekend: "Welkom in de Hel!"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bingoal Wallonie-Bruxelles krijgt wildcard voor Parijs-Roubaix

Ook Bingoal-Wallonie Bruxelles mag naar Parijs-Roubaix, alle deelnemende teams bekend: "Welkom in de Hel!"
Foto: © photonews

Alle ploegen die dit voorjaar aan de start van Parijs-Roubaix staan, zijn bekend. Bingoal-Wallonie Bruxelles is daar ook bij: de Belgische formatie heeft een wildcard gekregen voor de Helleklassieker. Bij de mannen zijn er 25 teams die deelnemen, bij de vrouwen 24.

Uiteraard zijn 19 WorldTour-ploegen op het appèl wanneer Parijs-Roubaix dit jaar gereden zal worden. Vorig jaar kon er geen editie georganiseerd worden vanwege corona. Mathieu van der Poel gaat bij Alpecin-Fenix voor het eerst deelnemen. Net als Arkéa-Samsic krijgt zijn ploeg een automatische uitnodiging.

Daarnaast was er nog plaats voor vier wildcards. Die gaan naar B&B Hotels, Team Delko, Total Direct Energie en Bingoal-Wallonie Bruxelles. De Belgische formatie is het enige niet-Franse team dat een wildcard weet te bemachtigen. Zo zijn alle tickets verdeeld voor wat een memorabele editie belooft te worden. Daar is de organisatie ook al van overtuigd: "Welkom in de Hel". Dat is de niet mis te verstane boodschap op Twitter.

Voor het eerst zal Parijs-Roubaix ook verreden worden bij de vrouwen. Ook voor de vrouwenkoers zijn alle deelnemende teams bekend. Parijs-Roubaix gaat dit jaar door op zondag 11 april.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties