Quinn Simmons terug in peloton na schorsing: "Dat verdiende ik helemaal niet"

Jelle Heyman
| 0 reacties
Quinn Simmons terug in peloton na schorsing: "Dat verdiende ik helemaal niet"
Foto: © photonews

Quinn Simmons wordt dit weekend opnieuw in competitie verwacht nadat Trek-Segafredo hem geschorst had wegens enkele uitspraken op Twitter in september. De Amerikaan vindt alvast dat zijn schorsing niet terecht was.

"Ik besef dat ik niet reageerde zoals het team wou, maar dat ik daardoor de klassiekers gemist heb... Dat was het niet waard voor het team en voor mij want ik kon er een belangrijke rol spelen", opent Simmons bij Cyclingnews.

Simmons werd geschorst nadat hij openlijk toegaf een Trump-supporter te zijn, maar dat bovendien ook nog eens deed met een zwarte hand. Als blanke persoon is dat een heel gevoelig iets in de Verenigde Staten.

"Ik vind niet dat die schorsing terecht was. Die zwarte hand was als grap bedoeld, verwijzend naar de scène 'Bye Felicia' (Friday, 1995). Het is een veelvoorkomende grap die ik meermaals heb zien passeren online. Ik dacht dat het bekender zou zijn en had zelfs niet nagedacht over blackface."

"Digitale blackface begrijp ik niet zo goed en ik ben er zeker van dat het enkele maanden eerder, niet in volle verkiezingsstrijd, niet zo zwaar zou doorwegen. Maar ik heb ondertussen wel geleerd om het niet meer te doen. Er was geen raciaal conflict, het internet maakte er een van", besluit de jonge Amerikaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties