Nog meer besmette stafleden: Alpecin-Fenix zegt bijgevolg af voor Ronde van Catalonië
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alpecin-Fenix reist niet naar Ronde van Catalonië vanwege drie besmette stafleden

Nog meer besmette stafleden: Alpecin-Fenix zegt bijgevolg af voor Ronde van Catalonië
Foto: © photonews

Alpecin-Fenix moest eerder dit jaar de UAE Tour vroegtijdig verlaten omdat één staflid besmet was met corona. Inmiddels hebben nog enkele stafleden positief getest. Daarom heeft Alpecin-Fenix na overleg met de organisatie besloten zich terug te trekken uit de Ronde van Catalonië.

Alpecin-Fenix zit inmiddels aan drie positieve coronagevallen in zijn staff. Om verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en de gezondheidsprotocollen te volgen, werd dus besloten om toch niet deel te nemen aan de Ronde van Catalonië. "De ploeg en de koersorganisator hebben de UCI verwittigd voorafgaand aan het nemen van deze beslissing", klinkt het in een mededeling.

Alle stafleden die voorzien waren om de reis naar Catalonië te maken gaan nu in quarantaine. Het was niet mogelijk om die hele staff zomaar te vervangen, wat deelname aan de honderdste editie van de rittenkoers uitsloot.

"We willen benadrukken dat deze beslissing genomen is om de gezondheid van iedereen te beschermen, zodat de koers veilig van start kan gaan. We wensen de organisatie en de andere teams veel succes. We hopen er volgend jaar bij te zijn voor editie 101", laat Alpecin-Fenix nog weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties