🎥 Italiaanse sprinter wist Mark Cavendish nipt te vloeren: "De perfecte koers gereden"

🎥 Italiaanse sprinter wist Mark Cavendish nipt te vloeren: "De perfecte koers gereden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish spurtte langs de rechterkant van de baan in de Coppi e Bartali, zijn Italiaanse concurrent langs de linkerkant. Het was die laatste die nog een tikkeltje sneller was. Het verschil was miniem, maar het was wel Jakub Mareczko die de zege pakte.

Zo is na rit 1a de eerste ritwinnaar gekend in de Coppi e Bartali. De aankomst in Gatteo lag in dalende lijn. Het peloton kwam er dus in razendsnelle vaart aan gesprint. Het was nipt tussen Mareczko en Cavendish. Mareczko was diegene die dan toch als eerste met zijn voorwiel de streep passeerde.

"We hebben de perfecte koers gereden en het is ook geëindigd op een geweldige manier", oordeelde Jakub Mareczko aan de aankomst. Voor een kleine ploeg als Vini Zabù is zo'n overwinning uiteraard een enorme opsteker. "We hadden deze zege nodig, want in de vorige koersen waren we een beetje ongelukkig."

Mareczko hoopt samen met zijn ploegmaats nog verdere successen te boeken. "We zijn enorm gemotiveerd en de ploeg staat aan mijn zijde. Als we verenigd zijn, zijn we tot mooie dingen in staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties