🎥 Ethan Hayter schenkt Ineos succes in Coppi e Bartali en blijft Nieuw-Zeelander van Deceuninck-Quick.Step voor

🎥 Ethan Hayter schenkt Ineos succes in Coppi e Bartali en blijft Nieuw-Zeelander van Deceuninck-Quick.Step voor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ethan Hayter reed zich bij momenten in dit seizoensbegin al in de kijker. In de Coppi e Bartali heeft de Brit nu zijn eerste zege van het jaar behaald: hij was de snelste in de sprint in Riccione. Een rappe man van Ineos haalde het zo voor eentje van Deceuninck-Quick.Step.

Het waren slechte weersomstandigheden, wat de organisatie ertoe aanzettte om de eerste klim van de dag te schrappen. Zo werd de etappe met zes kilometer ingekort. Het ontnam de ploegen niet de zin om te koersen, want in het wedstrijdbegin werd er serieus doorgevlamd.

Er onstond ook een ontsnapping van zeven renners. Nadat die werden teruggegrepen, maakte het peloton zich op voor een groepssprint. Voor Deceuninck-Quick.Step was het deze keer Shane Archbold, de man die anders zo vaak in de sprinttrein voor een ploegmaat zit, die het rapst aan de meet was.

De Nieuw-Zeelandse kampioen werd door één man geklopt en dat was dus Ethan Hayter. Voor hem was het de tweede overwinning uit zijn carrière. Nick Schultz eindigde op de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties