Boonen en Museeuw over malaise bij Gilbert: "Pijnlijk om zien" en "Begrijp niet dat Lotto hem driejarig contract aanbiedt"

Boonen en Museeuw kaarten het mogelijke jaar teveel bij Gilbert en beleid bij Lotto aan

Boonen en Museeuw over malaise bij Gilbert: "Pijnlijk om zien" en "Begrijp niet dat Lotto hem driejarig contract aanbiedt"
Foto: © photonews

Geen fijn gegeven dat huidige de conversaties over Philippe Gilbert eerder voortkomen uit zorgen. Helaas is het niet anders op dit ogenblik. In de 'HLN Sportcast' geven ook Tom Boonen en Johan Museeuw hun visie op de vormcrisis bij Gilbert.

Museeuw had het moeilijk met het moment waarop Gilbert moest lossen in Gent-Wevelgem. "Da's pijnlijk als je dat ziet. Een renner met zo'n palmares. Zo'n grote kampioen rijdt normaal van waaier naar waaier. Nu lost hij uit de derde-vierde waaier. Dat vind ik pijnlijk. Ik ga ervan uit dat hij ziek is, want dat is niet normaal."

Er is echter geen enkele indicatie vanuit het kamp-Gilbert die dat aangeeft. Dus wat als hij niet ziek is? "Dan is het de volledig foute transfer", zegt Museeuw over de overstap van Gilbert naar Lotto. "Dan is dit het jaar teveel. Daar moeten we eerlijk in zijn."

MET OF ZONDER GLANS

Het beleid bij Lotto is ook iets wat Tom Boonen op de maag ligt. "Ik ken Philippe heel goed en ik heb enorm veel respect voor hem, maar ik begrijp niet dat Lotto hem nog een driejarig contract aanbiedt. Nu zetten ze zich vast met een renner op leeftijd, die inderdaad een pak ervaring meebrengt. Maar als die niet presteert, is die glans eraf. Ook voor die jonge gasten."

Lotto haalde Gilbert ook om de jonge talenten heel wat koerswijsheid bij te brengen. Dat plan valt echter in duigen als Gilbert zijn niveau niet meer haalt volgens Boonen. "Opkijken naar Philippe Gilbert lukt alleen als Philippe Gilbert presteert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties