Klimmers kunnen hun hart luchten met GP Miguel Indurain in Spanje
Jelle Heyman
| 0 reacties

Daags voor Ronde van Vlaanderen: GP Miguel Indurain

Klimmers kunnen hun hart luchten met GP Miguel Indurain in Spanje
Foto: © photonews

De klassieke renners zijn komend weekend te bewonderen in de Ronde van Vlaanderen, de klimmers en punchers zullen naar Spanje trekken.

Niet alleen voor de Ronde van het Baskenland die maandag van start gaat, maar ook voor de GP Miguel Indurain die zaterdag op het menu staat. Aangezien de GP Miguel Indurain op enkele kilometers van Bilbao ligt, de startplaats voor de Ronde van het Baskenland maandag, is het de ideale voorbereidin voor een lastige klimweek.

Op de erelijst van de Spaanse eendagskoers staan enkele mooie, vooral Spaanse, namen. Simon Spilak is de enige niet-Spanjaard die tussen 2009 en 2016 kon winnen. Die Spanjaarden waren onder meer Valverde, Ion Izagirre, Joaquim Rodriguez en Dani Moreno. Ook Simon Yates staat op de erelijst en de vorige editie werd gewonnen door Jonathan Hivert.

De renners krijgen een parcours van 203 kilometer voorgeschoteld vol glooiende wegen. Onderweg liggen er vier gecategoriseerde klimmen, waarvan er 3 van tweede categorie zijn en 1 van eerste cateforie. De finish ligt in dalende lijn maar komt wel net na enkele lastige klimmetjes.

Astana-Premier Tech heeft haar best gedaan en neemt maar liefst 6 Spanjaarden mee naar Navarra. Met Luis Leon Sanchez, Fraille, Ion Izagirre en Alex Aranburu hebben ze meerdere speerpunten. Ook Guillauma Martin, Diego Ulissi en Alberto Valverde zullen hun mannetje staan. Nederland moet hopen op een goede dag van Bauke Mollema terwijl België met Laurens De Plus en Ben Hermans ook twee outsiders aan de start heeft staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties